Coaching & Inspiratie

Herken jij jezelf in deze vragen?

Zit je de laatste tijd niet lekker in je vel? Loop je vast met jezelf en kun je wel wat hulp gebruiken? Werk aan je zelfkennis en ontwikkel je van daaruit verder.

Wil je een eerlijke en stevige blik op je werk werpen? Kun jij een APK of “upgrade” van je werk gebruiken? Voel je je opgejaagd, overwerkt, tegen bore- of burnout aan, of ben je daarin beland? Kies dan voor begeleiding bij het luisteren naar je innerlijke én bevrijdende stem.

Lopen jullie in je relatie tegen dezelfde patronen of problemen aan? Hecht je waarde aan jullie relatie en wil je daarin investeren? Kunnen jullie een betrokken en geestelijke blik van buitenaf goed gebruiken? Doe nieuwe inzichten op, leer elkaar nog beter kennen en herbron jullie liefde voor elkaar.

Zorg en aandacht voor jezelf, je werk en je relatie is je investering meer dan waard!

  • Maak de reis naar binnen: ken jezelf!
  • Maak de reis naar buiten: onderzoek je werkplek en je beroep/roeping.
  • Maak de reis naar boven: verbind je aan de goddelijke Bron.
  • Verbind deze reizen en laat je inspirerend coachen en begeleiden!

MIJN VERHAAL & DRIVE

Ik ben David Heek, 39 jaar, getrouwd met Margreet en samen hebben we 3 kinderen.

Je kent me misschien van het kerkpodium of de preekstoel. Of als theaterdominee. Ik ben een nogal enthousiaste en bevlogen kerel. De afgelopen 15 jaar spreek ik graag over de bijbel van toen voor nu.

Waarom ik ook coach ben? Er is de afgelopen jaren nogal wat met me gebeurd.

Lees verder
In een bore- en burnout in 2017 ben ik twee jaar lang stilgezet bij mezelf. Ik ontdekte dat ik een jongen was die, onbewust, veel verborg achter de brede glimlach en de graag gespeelde vrolijkheid.

Het masker van ‘de vrome, vrolijke jongen’ – zonder meer, zonder verinnerlijking – moest af. Dat voelde heel erg naakt. Onzeker. Eenzaam ook. Het deed pijn om helemaal uitgeschakeld te zijn. Het voelde als een afgrond waar ik alleen was. En waar ik alleen moest leren te zijn. Met mezelf. Ik voelde me als een Elia die zich bij de Horeb moest herpakken in twee jaar stilte. Herbronen noem ik dat nu.

Ik geloofde het tijdens die mentale rotziekte niet, maar gelukkig heeft elke afgrond een bodem. En langzaam krabbelde ik op, uit de put omhoog. En door letterlijke dromen (om theaterdominee te worden bijvoorbeeld) en door verder nadenken ontstonden de drijfveren van Leefjijwijzer: inspireren, coachen, spelen.

Hoe het verlangen ontstond om coach te worden?

Het coachidee werd gevoed tijdens mijn Coach en Counselor-opleiding bij Corael Opleidingen in De Bilt. Via Transactionele Analyse (TA) maar vooral via het Enneagram leerde ik mezelf kennen en aanvaardend begrijpen. Ik ontdekte hoe ik mijn eigen ego door mijn leven heen heb opgebouwd. Ik ontdekte hoe ik mijzelf heb beschermd om te overleven. Automatisch en onbewust, vanuit gezonde en ongezonde motivaties.

De combinatie tussen TA, het Enneagram én mijn geloof werkte helend. Ik kreeg inzicht in mijn geestelijke groeipad: innerlijk werk. Ik ontdek tot aan vandaag steeds meer hoe God “werkt”. De Bron van Alles beheer(s)t het innerlijke werk, en is ook zelf bekend met alle gevoelens. Van diepe spijt, ziedende woede en intens genot en blijdschap. Jezus, de godsman, trok zich regelmatig terug en deed aan innerlijk werk, door gebed en meditatie. Hij deed wat hij geloofde.

God werkt. Nabij. Diep in en door mij heen. Met liefde, geduld en compassie, maar ook door mij hard te laten werken in de zin van: gedisciplineerd, serieus, verdurend. Het is ook pijnlijk, want het innerlijke proces haalt oude wonden en littekens bij me open.

Daarom ben ik coach en geestelijk begeleider. In de relatie met anderen gebeurt het. Innerlijk werk bij mezelf wordt gevoed door het innerlijk werk bij anderen, en andersom. Zelfliefde wordt gevoed door wederzijdse liefde en basic-trust: ik ben oké, jij bent oké.

Ik wil andere mensen die vastlopen in hun leven (persoonlijk, werkgerelateerd of in het geloofsleven) heel graag bijstaan, aanhoren, begeleiden en verder helpen. Ik richt mij op drie terreinen:

1. De groei naar je ware zelf in verbinding met anderen.
2. Je (werk)plek vinden en/of je roeping onderzoeken.
3. Je relatie of huwelijk onderhouden: samen inzichtelijk aan het werk.

Ik geloof dat ik in mijn werk als coach mag mééwerken met God, de Enthousiaste Bron van ons leven die tegen Jezus en tegen al zijn kinderen zegt: ‘Jij bent mijn geliefde zoon of dochter, ik vind vreugde in jou!’

Misschien kom ik jou wel tegen. Weet dan dit: mijn geloofsovertuiging hoef je niet te delen en is geen voorwaarde om er zoveel en zo echt mogelijk voor jou te zijn. Het geloof werkt primair spiegelend voor me. Juist in het echte contact tussen ons zal blijken of mijn overtuiging zich waarmaakt.

Vrede en alle goeds voor jou.

David

⇓«« De Drie Reizen – Maak ze allemaal! »»⇓

Uitgangspunten en Werkwijze (individuele coaching)

DE 5 UITGANGSPUNTEN

1. VOOR IEDEREEN
Ik begeleid mensen, vooral Millennials (geboren tussen 1981 en 2000) vanuit een joods-christelijke visie op de mens. Mijn methode, tools en spirituele inzichten gaan hand in hand om gericht te kunnen bieden wat jij nodig hebt. Als je niet kerkelijk bent of jezelf niet gelovig noemt, ben je ook van harte welkom. Want ‘ik ben oké, en jij bent oké’. Kortom: weet je altijd welkom!

Lees de andere 4 uitgangspunten

2. POSITIEF MENSBEELD
Ik ga uit van een positief en eerlijk mensbeeld. We zijn allemaal geliefd en gewild en het is goed dat we er zijn. Zelfs als dat misschien niet zo door ons wordt ervaren. We komen als onbeschreven bladeren ter wereld, en zelfs de zuurste tang ontdooit bij het zien van een baby. Gaandeweg ons leven ontdekken we onszelf: onze verleidingen, wat we liever uit de weg gaan, en hoe we ons ‘eigen ik’ onbewust beschermen en verdedigen, met alle opgelopen pijn, teleurstellingen en verwondingen. Achter dat constant beschermde ego ligt ons ‘echte ik’ dat we kunnen omarmen en wijs leren uitleven.

3. BASIC TRUST (BASIS-VERTROUWEN)
Een coachingsrelatie kan alleen werken wanneer er wederzijds vertrouwen is. In de basis moet dit vertrouwen er zijn, want juist dan kan er worden verkend, geschuurd, geconfronteerd en opgebouwd. Vanuit basisvertrouwen zal er altijd ruimte zijn om elkaar aanvaardend te begrijpen, te accepteren en oordeelvrij met elkaar aan de slag te gaan. Eventuele miscommunicatie of onbegrip kan aan de hand van een gezond basisvertrouwen worden hersteld. In het intakegesprek komt dit altijd ter sprake.

4. ECHTE EN EERLIJKE ONTMOETING
​Ik spiegel terug wat ik je zie doen, en wat ik je hoor zeggen. Ik luister zorgvuldig en zonder oordeel naar je en geef je terug wat ik denk en voel. Soms werk ik via een methode (enneagram en/of transactionele analyse), maar altijd op gevoel van mens tot mens. Ik stem mij af op jouw behoeften en kijk daar waar het niet stroomt. Ik wil je echt ontmoeten en jij ontmoet ook mij echt. Ik draai niet om de hete brij heen. Er zal gelachen worden en soms gehuild, maar altijd werken we naar jouw doel en verlangen toe. De weg naar jouw roeping en naar jou ware zelf neem ik volop serieus.

5. DUIDELIJKHEID OVER VERWACHTINGEN
Ik werk met een behandelingsovereenkomst waarin staat wat je van mij kan verwachten en wat ik van jou verwacht. Dat schept duidelijkheid zodat we ons helemaal kunnen focussen op jouw proces.

DE WERKWIJZE (IN 3 STAPPEN)

1. AANMELDING
Je kunt je bij Leefjijwijzer aanmelden via deze website, via mail, facebook en telefonisch. Ik coach een-op-een. Heb je vragen of twijfel je? Bel me gewoon, dat werkt fijn: 0652134511.

Lees de andere 2 stappen

2. INTAKE
We ontmoeten elkaar. Dat kan zowel (beeld)bellend als in real life. Zowel een telefonische intake als een kennismakingsgesprek van ongeveer 30 minuten is gratis. In die tijd voelen we allebei aan of er voldoende basisvertrouwen is (zie Uitgangsspunt3 hiernaast) om de coachrelatie verder aan te gaan. Wil je een kennismaking plus sessie ineen (tussen 1 en 1,5 uur), dan geldt hiervoor het gebruikelijke tarief.

3. AAN DE SLAG
Samen gaan we jouw hulpvraag formuleren, die insteekt bij de drie gebieden waarin ik coach: jouw eigen ontwikkeling, je werk en/of je relatie(s). Ik luister aandachtig en vertel wat ik voor jou kan betekenen. Dit doen we in mijn coachpraktijk in Bunschoten (Haarbrug 4f). Het is ook mogelijk om een wandeling in de buitenlucht te maken, in de buurt van de praktijk of op een andere locatie. Na een aantal sessies evalueren we hoe het gesteld is met de vordering, waar je in het proces bent en wat er nog nodig is. Een traject ligt gemiddeld tussen de 3 en 10 sessies.

Waarom zou jij voor Leefjijwijzer kiezen?

Je kiest voor:

– Professionele coaching en begeleiding
– Coaching vanuit een christelijke visie
– Directe, eerlijke en inspirerende gesprekken
– Liefdevolle aandacht voor hart (emoties),  hoofd (gedachten), buik (gevoelens) en ziel (jouw ware zelf)

Dit kun je o.a. doen:

– Onderzoek en ontdek je echte zelf: wie ben ik? Wat wil ik?
– Check of je werk en/of beroep bij je past. Waar liggen groeimogelijkheden? Waar schuurt het?
– Relatiecoaching. Investeer in elkaar, en groei in kennis en liefde!
– Doe een enneagramtype-interview en ontdek hoe jij hebt (aan)geleerd naar jezelf en anderen te kijken.
– Vind rust in aandacht, liefde en begeleiding voor jezelf tijdens je bore/burn-out.
– Ontdek hoe zelfkennis en zelfliefde groeit, juist in verbinding met anderen.
– Verken je ego en spirituele, bevrijdende groeipad.
– Ervaar niet alleen dát maar ook hóe God werkt, en jou als zijn medewerker inzet.
Tarieven Coaching 2020

Genoemde tarieven zijn voor particulieren inclusief 21% BTW en exclusief eventuele reiskosten. Bij een zakelijk traject is de BTW exclusief en aftrekbaar. De kennismaking bij individuele coaching is vrij van tarief (max. 30 min). Voor een kennismaking of intake i.c.m. een sessie geldt het reguliere tarief. Vraag naar de mogelijkheden. Tarieven zijn inclusief voorbereiding, bijwerken digitaal dossier en tussentijds contact via app en/of mail.


   • Telefonische intake of persoonlijke kennismaking                                                                                                           Vrij van tarief
    (Voor een kennismaking/intake i.c.m een sessie geldt het reguliere tarief)
   • Individuele sessie                                                                                                                                                                                                  € 90
    (60-75 minuten)
   • SelfScan (Wat is dit en hoe werkt het?)                                                                                                                                                   € 215
    (Intake (15-30 minuten), Interview (75-90 minuten), Analyse + Inspiratie (45-60 minuten)

 

VERGOEDINGEN

De kosten voor coaching worden meestal niet vergoed door de zorgverzekering, maar contact leggen met je zorgverzekeraar is altijd de moeite waard. Vanuit een aanvullende verzekering zijn er verzekeraars die de coachkosten wel (gedeeltelijk) vergoeden.

Coaching kan geheel of gedeeltelijk wel op andere manieren worden vergoed:

– Via de kerkgemeenschap:
Binnen uw kerkelijke gemeenschap is er vaak budget voor pastorale begeleidingstrajecten waarbij christelijke counseling uitkomst biedt. Ook voor relatie coaching/counseling.

– Via belastingaftrek:
Als eerder vermeld zijn scholingskosten (inclusief de btw) af te trekken. Voorwaarde is daarbij wel dat de kosten in functie zijn van het verkrijgen van een nieuwe baan, of orientatie daarop. Bijna alle kosten voor loopbaanbegeleiding zijn aftrekbaar. Je dient wel meer dan €250 te besteden om voor aftrekbaarheid in aanmerking te komen. Mocht je de kosten aftrekbaar willen maken, is het wijs om even contact op te nemen met de Belastingdienst.

– Via de werkgever:
Als je een werkgever hebt dan heeft deze veelal een ontwikkelbudget beschikbaar voor personeelsontwikkeling. Als werknemer kun je aanspraak hierop maken en dit besteden aan coaching, training of opleiding. Vraag je werkgever of deze wil investeren in jouw groei en ontwikkeling.

– Zakelijke vergoeding:
Voor ondernemers geldt dat coaching aftrekbaar is voor de inkomsten-, vennootschap- en omzetbelasting.

Beperkte middelen?


Beschik je over een beperkt budget, en wil je wèl graag een traject volgen bij Leefjijwijzer, neem ook dan contact met mij op. Samen komen we tot een oplossing. Dit kan via het contactformulier of telefonisch: 0652134511.

 

Zakelijke cliënten


Voor zakelijke coaching en training geldt een ander tarief. Neem voor meer informatie contact met mij op om zaken door te spreken. Dat kan via het contactformulier of telefonisch: 0652134511.

 

! Afspraak afzeggen !


Het is uiteraard mogelijk om een afspraak af te zeggen, maar we spreken af dat dit wel uiterlijk 24 uur van tevoren gebeurt. Bij niet tijdig afzeggen wordt de sessie in rekening gebracht.

 

Locatie Coachpraktijk Haarbrug 4f in Bunschoten