Ken jezelf, scan jezelf!

De SelfScan

Naast de KernTalentenanalyse die jouw uniek-persoonlijke KernTalenten en energieprofiel in kaart brengt, kun je bij Leefjijwijzer ook een spade dieper gaan. Aan de hand van het millenia-oude enneagram krijg je een psychologische verdieping van jezelf. Er zit een overeenkomst tussen de KernTalentenanalyse en het Enneagram. Zoals je je KernTalenten al als kind uitspeelde, zo nam je rond je 7e jaar onbewust en automatisch een gedragspatroon aan: een favoriet enneagramtype.

Hoe het werkt?

a. Eén-op-één, eerlijk, direct.
We ontmoeten elkaar in mijn coachpraktijk in Bunschoten (foto). We gaan voor kwaliteit en inhoud, in een fijn tempo.

b. Twee onderdelen in drie uur.
1. De SelfScan.

Tijdens de SelfScan gaan we de diepte in rond jouw persoonlijkheid. Als tool voor de SelfScan gebruik ik de diepte en veelzijdigheid van het enneagram**. Ik stel de vragen, jij reageert intuïtief en authentiek. Soms vraag ik door, soms ga ik door… naar de volgende vraag. Juist het grote aantal vragen en doorvragen levert een dieper beeld op van wie jij bent en hoe jij je onbewust en automatisch gedraagt.

2. Analyse, inspiratie, ontwikkeling.
Direct na de SelfScan hoor je van mij het resultaat. Je zogenaamde (enneagram)type maak ik je kenbaar, oftewel de favoriete lens waardoor jij naar jezelf en anderen kijkt. In elk type zit gelaagdheid, behorend bij dat type. Elk type kent een passie en vermijding (zie in de afbeelding hiernaast, in het “podium” van type 2 ‘De Helper’). Maar je hebt ook een afweermechanisme, een deugd en een Hoger Idee, een fixatie en een valkuil/ondeugd/hoofdzonde. Ik leg je dit allemaal helder en inspirerend uit, en we gaan na in hoeverre je dit alles bij jezelf herkent. Zo ontdek je wat jou precies jou maakt.

De SelfScan: ook voor later gebruik!

Ga ervan uit dat je inzichten over jezelf krijgt die je nog niet eerder hebt opgedaan. Ik maak vaak mee dat mensen opeens bewust worden van zichzelf. Dat is prachtig om te zien, en nog mooier om zelf te ervaren. En daarmee kun je sowieso verder met je leven. Het grote voordeel is dat we nu ook samen een basis hebben gelegd. In geval van vragen of issues in de toekomst is het heerlijk om op die basis terug te kunnen vallen!

Lees hier een inleiding op het Enneagram

Het enneagram is…

…een millennia-oud gedragsmodel dat oorspronkelijk in het Oosten is ontstaan. Er bestaan verschillende visies op de wijze waarop het in het Westen terecht is gekomen. Zeker is dat zowel wijze mensen binnen het Christendom (zoals de woestijnvaders, Richard Rohr) als in het seculiere domein (zoals Helen Palmer, Don Richard Riso, Russ Hudson) van grote waarde zijn geweest in de doordenking en de verspreiding van het enneagram. In de afgelopen 17 jaar heb ik me in het model verdiept, een opleiding gevolgd en theologische en psychologische dwarsverbindingen gelegd waarvan ik je graag de vruchten laat plukken.

Selfscan
497
Krijg in één dagdeel diepere basic insight in jezelf, en leg een stevig fundament onder de rest van je leven.

Verloop van de ontmoeting:

- Intake
- De SelfScan
- Analyse & Inspiratie
- Duur: 2,5 - 3 uur

Vervolg:
Binnen 14 dagen na de SelfScan krijg je via mail de Analyse opgestuurd (Standaard Format).
Heb je na de SelfScan behoefte aan verdere, verdiepende coaching, dan is dit uiteraard mogelijk.

*Het coachingstarief is voor particulieren inclusief 21% BTW.

De SelfScan is ook te koppelen aan de KernTalentenanalyse, waardoor je diepgaande kennis in jezelf krijgt. Neem contact met David op voor de mogelijkheden.

Heb je vragen? Bel of app me, ik help je graag verder:

0652134511