Boek David als spreker
(S)PREEKBEURTEN
300
Ik laat me graag uitnodigen om joods-christelijke verhalen te vertellen en wijsheden naar onze tijd te vertalen. De oude teksten neem ik serieus en ik zoek naar waarheden die werken. De missie van Jezus staat centraal: 'Het is zover! De regering van God is dichtbij, ga omdenken, en blijf op dit goede nieuws vertrouwen' (Marcus 1:15).

In de geest van Jezus wil ik mezelf en mijn medemens een spiegel voorhouden. Hoopvol, liefdevol, prikkelend. Ik wil voorkomen dat mensen op maandag niets meer weten van of kunnen met het verhaal van zondag. Ook wil ik niet dat de bijbel wordt versmald tot een relatie tussen God en het individu - hoe belangrijk ook. Daarom werkt ik met de trits 'God, mens, wereld'. We hebben allemaal de reis naar boven, naar binnen en naar buiten te maken.

Welke levenslessen kunnen we trekken uit de verhalen en wijsheden van toen?

Ik ga voor eerlijkheid, een mooie mix van ernst en luchtigheid, en toon zoveel mogelijk respect voor de oude teksten, de kerkelijke traditie en voor God zelf.

De ontdekking van Salomo is uit mijn hart en leven gegrepen.

'Het begin van de wijsheid is een diep respect voor de Aanwezige.'

Luister de Leefjijwijzer-podcast
PODCAST
Free
In de Leefjijwijzer Podcast kruipt David met denk- en verbeeldingskracht in de bijbelverhalen. Hij legt de link tussen God en ons, tussen theologie en psychologie. Ook neemt hij de ontdekkingen serieus die door anderen worden gedaan, en verbindt hij die aan bijbelse verhalen en wijsheden.