Spreken & Inspireren

Laat je inspireren!

Inademen. Dat vindt David het mooie aan in-spireren. Dat we frisse kennis inademen. Vol raken. Geïnspireerd, geraakt, bemoedigd, aangevuurd en enthousiast.

Ik hou ervan om anderen te inspireren met kennis waardoor ik zelf ben geïnspireerd.

Ik laat me graag leiden door de wijsheden en levenslessen die de bijbelse verhalen ons laten ontdekken. Ik word daar enthousiast van. Ook al zo’n mooi woord. God-in-mij. Ik geloof in een God buiten jou en mij die door ons heen werkt, om de wereld van dienst te zijn.

Er is zoveel te ontdekken en door te geven. Met mijn (s)preekbeurten hoop ik parels en diamanten uit de oneindige schat op te rakelen en aan de zaal te presenteren.

Hoe welkom is de vreugdebode die over de bergen komt aangesneld,
die vrede aankondigt en goed nieuws brengt,
die redding aankondigt en tegen Sion zegt:
‘Je God is koning!’
Jesaja
Zo inspireert David jou
(S)PREEKBEURTEN
250
David houdt van de joods-christelijke verhalen, dwarsverbindingen en wijsheden in de Bijbel. Hij neemt de teksten serieus en zoekt naar echte en vaak originele invalshoeken. De woorden van Jezus staan centraal: 'Het is zover! De regering van God is dichtbij, ga omdenken, en blijf op dit goede nieuws vertrouwen' (Marcus 1:15).

Op een positieve en prikkelende manier houdt hij zichzelf en de zaal een spiegel voor. Hij wil voorkomen dat mensen op maandag niets meer weten van of kunnen met het verhaal van zondag. Ook wil hij niet dat de bijbel wordt versmald tot een relatie tussen God en het individu. Daarom werkt hij steeds met de trits 'God, mens, wereld'.

Welke lessen kunnen we nu trekken uit de wijsheden van toen?

David houdt van eerlijkheid, een mooie mix van ernst en humor (als een concrete vorm van 'nederig van hart' zijn) en heeft respect voor de oude teksten en traditie.

(Genoemde prijs is excl. BTW.)

PODCAST
Free
In 2021 start David de Leefjijwijzer-Podcast. Daarin kruipt hij via zijn verbeelding in de bijbelverhalen en legt hij de link tussen God en ons, tussen theologie en psychologie.
Leg direct contact met Leefjijwijzer.nl!