De juiste mensen op jouw professionele plek!

Mensen dagelijks hun talenten zien inzetten, is er iets mooiers dan dat?

Of je nu CEO, ondernemer of werknemer bent… je wilt je werk niet alleen goed doen, je wilt er ook plezier aan beleven. Niemand wil taken uitvoeren die vroeg of later energiezuigend zijn. Integendeel, je werkplezier gaat één op één op met taken die je van nature energie geven.

De 23 KernTalenten geven niet alleen inzicht in jouw eigen energie- en geluksniveau, maar ook in die van jouw werknemers. Heb je genoeg aan die paar sollicitatiegesprekken? Word je niet naar de mond gepraat? Wil je zeker weten dat de nieuwe werknemer past bij jouw bedrijf of organisatie? Wil je stress, overspanning, bore- en burnout en veel economische schade voorkomen, en de sfeer en energiepeil binnen het team opkrikken?

Van uitvoerder tot manager. En van teamleider tot CEO. Op elke niveau werken unieke mensen die recht hebben op het kennen van hun KernTalenten die zij van nature hebben. Kwestie van ontdekken. En van vertellen. Je speelde ze in je kindertijd al uit. En dat kind is volwassen geworden, en wil (bij jou) werken…

David Heek

Waarmee kan ik je helpen?

 

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING – Overweeg je binnen je huidige baan nieuwe stappen te zetten? Vraag je je af of een nieuwe stap bij je past? En heb je geen zin in algemene methodes, hokjes, (arche)types of een lange serie gesprekken? Kennis van jouw KernTalenten gaat jou helpen om unieke, persoonlijke en passende keuzes te maken.

Lees verder
Leer je 23 KernTalenten kennen, focus op de KernTalenten die jouw energie geven, en leef die langzaam maar zeker verder uit door keuzes te maken die bij jouw Sterke KernTalenten passen. Die kun je namelijk langdurig en intensief inzetten. Daar word je gelukkig en blij van.

Je werkplezier neemt toe

– als je je aard leert kennen.
– als je je natuurlijk potentieel in beeld krijgt.
– als je je intrinsieke motivatie omarmt.

Kennis van je KernTalenten helpt je om je ontwikkeling te koppelen aan wat je intrinsiek wilt. Wat bij jou energie zuigt, kun je vermijden of minimaliseren. En je kiest ervoor verreweg de meeste aandacht te geven aan wat jou energie geeft.

Je gaat ervaren dat jouw unieke KernTalenten-Combinatie letterlijk de meeste lol en daarmee het beste uit jezelf haalt. Dat levert een positieve kijk op jezelf op. En dat voedt dan weer je zelfvertrouwen. En niet te vergeten: ook je omgeving bloeit op als jij lekker in je vel zit en dingen doet die dicht bij jouw eigen kern liggen en waarvan jij gelukkig wordt.

AUTHENTIEK LEIDERSCHAP – Een goede leider kent zichzelf en weet waar persoonlijke grenzen liggen. Je bent je er bewust van hoe je zowel jezelf als anderen laat bloeien. Je gelooft niet in kunstjes maar wilt echt jezelf zijn.

Lees verder
De KernTalentenMethode omschrijft specifiek jouw aard (van het beestje), je natuurlijke (en soms onbenutte) potentieel en je intrinsieke motivatie. Je krijgt inzichtelijk welke bestuurlijke aspecten je graag, intensief en lang doet. Ook je leiderschapsstijl wordt helder. Bestuur je bijvoorbeeld liever van onderaf en agile, of overzie jij het werkveld vanuit een helikopterview? Werk je liever 2D of 3D? En hoe zet jij het liefst je empathie en autonomie in?

Je krijgt door welke conflicten en valkuilen bij jou van nature op de loer liggen. Het geeft inzicht in het type team dat jij graag leidt en welke mensen je eventueel om je heen kunt verzamelen die jou versterken.

Ben jij verantwoordelijk voor mensen? Ga de uitdaging aan om te groeien in sterk en authentiek leiderschap. Omarm je unieke eigenheid en word de leider die je jezelf zou wensen.

SELECTIE OP MAAT – Je wilt dat een toekomstig medewerker echt past bij het bedrijf, de missie en de visie. Wat kun je nog meer doen dan te vertrouwen op de opleiding, je gevoel bij de sollicitatiegesprekken en de blauwe ogen van de werknemer in spé?

Lees verder
Wanneer je de KernTalenten van je toekomstig medewerker kent, krijg je tijdig en goed inzichtelijk of hij of zij in de organisatie en de bedrijfscultuur past.

Je creëert dé basis om met hem of haar te kijken welke taken zonder verveling en met plezier kunnen worden uitgevoerd. Eventuele vervolgopleidingen kunnen adequaat worden gecheckt op geschiktheid.

Ook geven de KernTalenten je voeding om te kunnen bepalen of een eventuele promotie daadwerkelijk een stap is die past binnen het vermogen van de werknemer.

Kennis van de KernTalenten helpt bij de samenstelling van een team. Je krijgt concrete inzichten: waar zitten de energievreters? Wat doet de een liever dan het andere teamlid? Hoe voorkom je spanningen bij voorbaat en bevorder je de teamspirit?

Kortom: je wilt de juiste mensen aannemen en binden aan je organisatie. Met de KernTalentenAnalyse heb je de tool in handen om voorafgaand aan de gespreksrondes de kandidaten in kaart te brengen, zodat het om meer gaat dan een goede klik, de juiste competenties en een kloppende opleiding.

PREVENTIE VAN BORE- EN BURNOUT – Het kost bedrijven mankracht, sfeerbederf en veel geld als werknemers uitvallen door bore- of burnout. De KernTalenten helpen om uitval vroegtijdig te voorkomen. Ook in het herstel spelen de KernTalenten een belangrijke rol.

Lees verder
Het werkt in de kern heel eenvoudig:

Je gaat bore-out als je te lang geen gebruik kunt maken van je sterke KernTalenten. Lichaam en geest zijn dan als het ware dood-gerust.

Je gaat burnout als je te lang gebruik moet maken van je kleine KernTalenten, met lichamelijke en geestelijke uitputting tot gevolg.

Kennis van jouw eigen KernTalentenconstellatie en de concrete toepassing ervan binnen het werkveld, helpt je op weg om zin aan je werk te geven, en het werk met volle zin en plezier te beleven.

Graag maak ik kennis met je

Wil jij het beste uit jezelf of uit je werknemers halen?
Word jij er enthousiast van om ontwikkelingskeuzes te maken via een methode die positief, duurzaam en wetenschappelijk gevalideerd is?
Ik ga graag met jou, je team of je organisatie aan de slag.

  Ik ga akkoord met de privacyverklaring in de footer en geef toestemming voor het opslaan van mijn gegevens om contact met mij op te nemen.

  Waarom je met mij wilt samenwerken

  1. IK GA VOOR DE WINST – Het beste uit jezelf, je werknemers of je team naar boven halen vraagt om een winnaarsmentaliteit. Je wilt resultaat halen met het oog op de groei en bloei van de organisatie.

  Lees verder
  De KernTalentenAnalyse is dé methode om a. je aard (van het beestje), b. je potentieel en c. je intrinsieke motivatie in kaart te brengen. Oftewel: wie ben je? Wat kun je? Wat wil je?

  Ik ben pas tevreden als de inzichten die jij of je werknemer opdoet, daadwerkelijk en authentiek worden toegepast binnen het leiderschap. Het gaat niet om een kunstje, het gaat om mens-zijn. Talent moet werken. En iets werkt pas als het waar is. Wanneer jouw eigen KernTalenten je de waarheid vertellen, en je bereidt bent actie te ondernemen, kijk ik voldaan op mijn werk terug. Dan is er iets belangrijks gewonnen.

  Dit geldt ook voor nieuwe loopbaanstappen. De KernTalentenAnalyse is erop gericht om positieve en duurzame keuzes te maken. Een eventuele vervolgstap binnen de organisatie is altijd spannend. Ook kan het confronterend zijn om een stap juist niet te maken, met het oog op jouw eigen energieniveau en werkplezier. Dat proces begeleid ik graag.

  Het is dikke winst als gemaakte keuzes goed en positief onderbouwd worden gemaakt.

  2. EEN UNIEKE METHODE – De sleutels liggen in de kindertijd, waarin de kiemen van het talent liggen. Dit is niet zweverig of abstract. Voor (bijna) iedereen is het ontzettend leuk om terug te denken aan waar je enthousiast van werd…

  Lees verder
  In mijn werk gebruiken ik een methode voor persoonlijkheidsonderzoek die alle andere methodes overklast. Het is niet een test die kan worden beïnvloed of vraagt waar je goed in bent (geworden) of wat je op dit moment drijft, maar een grondig 1-op-1 gesprek waarin samen aard, potentieel en intrinsieke motivatie wordt vastgelegd.

  3. IK STA VOOR INTEGRITEIT – Ik vind het belangrijk dat je weet wat je aan me hebt. Ik ben rechttoe-rechtaan, heb het hart op de tong, en ik zeg wat gezegd moet worden. Ik word niet gehinderd door al te veel softheid, waardoor ik jou of je werknemers niet naar de mond praat. Dit komt het resultaat waarvoor je me inhuurt, altijd ten goede.

  Meer weten over de unieke aanpak van de KernTalentenMethode? 

  Locatie Coachpraktijk Eemlandhoeve Bisschopsweg 7 Bunschoten

  Liever direct contact?

  0652134511

  KernTalentenanalyse? In het kort:

  ✓ Inzicht in je aard, natuurlijk potentieel en intrinsieke motivatie
  ✓ Kort & krachtig: 0,5 uur vragenlijst, 2 uur uitvraag en 1 uur terugkoppeling
  ✓ Positief vanuit wat jij leuk vond in je speelgedrag als kind
  ✓ Levenslang geldige en gedegen blauwdruk waarop je bij keuzes terug kunt vallen