Onderwegwijs – De Podcast!

We zijn allemaal op onze eigen manier onderweg. We leren onze levenslessen met vallen en opstaan. Als we dat bewust doen ontdekken we het goede leven. We worden onderwegwijs.

Als kind al voelde ik me op mijn gemak bij oudere mensen. Ik keek letterlijk tegen hen op. Dat bracht me in verwondering. Alsof ik toen al voelde: bij hen is meer voeding te halen. Daarom ga ik ook nu, op mijn 39ste, graag in gesprek met ervaren en levenswijze mensen.

Ondertussen blijf ik natuurlijk ook in gesprek met mijn eigen generatie. We delen de parels en schatten die we totnogtoe in het leven hebben ontdekt. Levensverhalen koppelen we aan oude teksten, wijsheden en bijbelverhalen. En andersom: hoe komen oude wijsheidsteksten en bijbelverhalen nu bij ons binnen?

In Onderwegwijs ben ik zoveel mogelijk mezelf, zoals ik me ook als coach wil laten zien. Open, persoonlijk, ad rem, eerlijk, niet vies van onderwegwijs en inspiratie. En vooral steeds nieuwsgierig en zoekend. Want dat laatste schijnt volgens een oude koning het begin van wijsheid te zijn (Spreuken 4:7).

Onderwegwijs laat niet alleen gesprekken horen. Ik wil ook graag kwijt wat ik schrijf. Terwijl ik schrijf aan mijn boek over bore- en burnout lees ik er meteen ook maar uit voor. Luister maar mee in mijn proces. En reageer er gerust op. Win-win! Jij kunt je gedachten of je verhaal kwijt en ondertussen wordt het boek alleen maar, eh, wijzer om te lezen!

Wil je net als ik verder kijken dan jouw huidige (geloofs)overtuigingen en mijn neus :—) lang zijn?

Loop en luister mee, en word onderweg steeds wat wijzer.

Ik wens je onwijs 😉 veel luisterplezier!

David Heek

A. God, ik en wij-zer (Tweegesprekken)

#1 Na een lange zoektocht vond hij zijn roeping: de ontwikkeling van een robuuste en lokale voedselstrategie waarin boeren zowel een eerlijke prijs krijgen als perspectief op een duurzame en toekomstbestendige landbouw. Jan Huijgen. Wat drijft hem? Hoe kijkt hij naar zichzelf en naar anderen? Uit welke verhalen en bij welke mensen haalt hij zijn voeding? En wat heeft hem op de weg van gisteren gemaakt tot de man die hij vandaag is?

B. Van Harte Burnout | Het boek
In afwachting van het eerste hoofdstuk van het boek.
Ik laat je niet (met vragen) zitten
De Podcast 'Onderwegwijs' is gericht op inspiratie en wijsheid. Dat geldt voor elke van de drie bovenstaande categorieën. Tegelijk kan ik het heel goed begrijpen als de Podcast allerlei gevoelens en emoties bij je oproepen. Oude wonden of verse tegenslagen kunnen bij je binnenkomen. Ik vind het belangrijk dat ik je daarmee niet laat zitten. Graag bied ik de ruimte om contact met me op te nemen. Zodat je je verhaal kwijt kunt en desgewenst aan de slag kunt gaan om jezelf te helen.

Ik ben ervan overtuigd geraakt dat wijsheid samengaat met gezondheid. Wie de wonden bij zichzelf en anderen durft aan te (laten) raken, kiest ervoor om het pad van mentale en fysieke gezondheid in te slaan. Ik lees dit in de verhalen van Jezus van Nazaret. En ik heb het ook zelf in de afgelopen jaren ervaren.

Schroom dus niet. Weet en voel je welkom!

Waardeer jij Onderwegwijs?
Ik steek veel plezier én veel tijd in het maken van deze podcast. Als jij 'Onderwegwijs' ervaart als een toegevoegde waarde op je leven, kun je dat tot uitdrukking brengen door een eenmalige of maandelijkse donatie.

Klik op de knop 'doneer' en vul een giftbedrag in naar keuze. Je gift loopt via Stichting Why Donate.

Bij voorbaat hartelijk dank!

David Heek