Spelenderwijs leren en leven!

Speel en ontdek wie je bent en wat je kunt!

Iedereen heeft een innerlijk kind in zich dat graag speelt en ontdekt. Ook als we volwassen zijn, veranderen we niet ineens in enkel rationele wezens. Spel en creativiteit voeden onze gedachten.
Het voelt heerlijk om spelend wijzer én creatief geïnspireerd te worden.

Leefjijwijzer biedt:
1. Workshops voor geloofsgroepen
2. Theatercolleges
3. Bedrijfstrainingen (ga daarvoor naar de zakelijke pagina)

Leefjijwijzer werkt vanuit een positieve, christelijke en holistische levensovertuiging.

We zijn spelende mensen. Doe jezelf een plezier, maak een keuze en meld je eenvoudig aan!

Workshops voor geloofsgroepen

WORKSHOP ENNEAGRAM & SPEL

Leer jezelf en elkaar spelenderwijs kennen!

Je ontmoet elkaar regelmatig in een vriendengroep, in een mannen- of vrouwengroep, in een groei- of bijbelstudiegroep… of je trekt er samen in een weekend of retraite op uit!

Elke groep is anders en heeft een eigen dynamiek aan persoonlijkheden en karakters. Hoe gaaf is het dan om uit de comfortzone te gaan om elkaar beter te begrijpen én nog meer lief te hebben. Tijdens deze workshop ervaar je een mix van inspiratie en spel!

Lees verder
Via een fantastische tool, het enneagram, is het mogelijk om elkaar beter te leren kennen.

Het enneagram is een eeuwenoud gedragsmodel dat letterlijk ‘Negen Typen’ betekent. Het model brengt negen verschillende typen in kaarten, waarvan één type het beste bij jou past. Je collega kan het leven door een andere “lens” bekijken. Vandaar dat je met de een een snellere klik hebt of ‘twee handen op één buik bent’ dan met het andere type.

Kennis van het enneagram levert zelfkennis op. Bovendien leer je de ander beter kennen én aanvaardend begrijpen. David kan het enneagram daarbij koppelen aan bijbelse personen en verhalen, waardoor deze cursus je op een verfrissende manier naar de bijbel laat kijken. Een verrijkende ervaring!

Een workshop bevat de volgende elementen:

1. Een kennismaking met de negen typen van het enneagram.

2. Een zelftest.

3. Een verdieping van de typen: de drijfveren, de verleidingen & verleidingen, het ego-afweermechanisme, de deugden, het Lagere en het Hogere Zelbeeld.

4. Een ontdekking van de Types door Spel en spelvormen.

WORKSHOP BIBLIODRAMA

Speel jouw verhaal in bijbelverhalen!

In een bibliodrama-training dompelen we ons onder in bijbelverhalen. We gaan er niet naar luisteren, maar we voelen en beleven wat die verhalen voor ons betekenen. We gaan ons letterlijk en lichamelijk tot de verhalen verhouden, en er op die manier op reflecteren. We voelen, denken en doen!

Wat is bibliodrama? Samen met een groep medespelers stap je in een bijbelverhaal. Je neemt…

Lees verder

…een of meerdere rollen uit dat verhaal op je. Zonder oordeel en in alle vrijheid leef je je in de bijbelse figuur in. Welke in- en uitwerking heeft dit op jou, en op de groep? Misschien voel je een opborrelend verlangen, heilzame verwarring, emotionele weerstand, een vreugdevolle sensatie, een confrontatie met je lastige kanten, een pijnlijke herinnering?

Wat het ook brengt, het speelt zich altijd af binnen de veilige en helende ruimte van samen gelezen bijbelteksten.

Bibliodrama is misschien wel de meest intense en speelse wijze van bijbellezing. In ieder geval ga je de bijbel ervaren. De verhalen zijn springlevend, actueel en universeel. De verhalen maken zich waar in onze eigen levens. Met als doel dat ook wijzelf steeds echter worden. En we God, elkaar en onszelf beter leren kennen en liefhebben.

Wil je als geloofsgroep op een andere manier met de bijbel omgaan? Vind je het inspirerend om spelenderwijs te leren? Klik op onderstaande button om David de bibliodrama met jullie geloofsgroep te laten leiden.

Dat kan in een kerk(zaaltje), in een huis waar jullie samenkomen, of op een andere (retraite)locatie. Laat het me maar weten, en we gaan ervoor!

Kijk voor prijzen in de tarievenbox onderaan deze Spelen-pagina.

Via onderstaande button kom je op het boekingsformulier. Daar kun je ook je eventuele vragen kwijt. Vrijblijvend, want de boeking is pas rond na wederzijds contact en goedkeuring.

Theatercolleges
Laat je creatief inspireren!

Als theaterdominee brengt David de oude bijbelverhalen naar theaters en kerken. Met college, sketches, liedjes, gedichten en interactie brengt hij de verhalen tot leven, en wil hij volop inspireren! Davids theatercolleges zijn goed behapbaar voor kerkelijke en niet-kerkelijke mensen.

In het seizoen 2019-2020 toert hij door Nederland met zijn eerst theatercollege. Ga voor kaartreserveringen naar www.theaterdominee.nl of lees verder om te zien zijn eerste voorstelling over gaat!

Lees verder
In zijn eerste theatercollege ‘OMG, stel je eens voor!’ kruipt theaterdominee David Heek in de oerverhalen van het bijbelboek Genesis.

Het scheppings- en paradijsverhaal roept bij hem en bij anderen de nodige vragen op. Of je nou kerkelijk bent of niet. Wat kunnen we vandaag nog met deze oude verhalen? Een vaak gevoerde schepping/evolutie-discussie levert gevoelsmatig weinig op. Dat krijgt zomaar iets eenzijdig wetenschappelijks of koud-theoretisch. Hoe overstijgen we die discussie, helemaal als je bedenkt dat de bijbelschrijvers het woord ‘evolutie’ niet eens kenden?

David denkt dat het scheppingsverhaal van Genesis 1 een boeiende kijk geeft op de werkelijkheidsbeleving van toen. Maar de vraag is vooral: wat kunnen we er nú mee?

En dan het verhaal van Adam en Eva. In de ‘Tuin van het Genot’. Met de twee bomen in het midden. En een pratende tuinslang… Hoe zien we dat verhaal terug in onze eigen tijd vol social media, good- of fakenews en ons liefdesleven?

En last but not least: welke beelden heb jij van God? En van jezelf? Stel nou dat we die beelden meer in elkaar laten overlopen. Wat levert dat op?

De theaterdominee speelt in theaters en is bovendien ook te boeken door kerken!

Tarieven Spelen 2021
Leefjijwijzer biedt de workshops 'Enneagram & Spel' en 'Bibliodrama' aan. Het is mogelijk om een workshop met een of twee dagdelen te verlengen, bijvoorbeeld in het geval van een weekend. Neem contact op voor afstemming hierover. Genoemde tarieven zijn exclusief 21% BTW en eventuele reiskosten.
Workshop Geloofsgroepen (Enneagram & Spel)
250
Deze workshop bevat de volgende elementen:

1. Een kennismaking met de negen typen van het enneagram.

2. Een zelftest.

3. Een verdieping van de typen: de drijfveren, de verleidingen & verleidingen, het ego-afweermechanisme, de deugden, het Lagere en het Hogere Zelbeeld.

4. Een ontdekking van de Types door Spel en spelvormen.

Groepsgrootte: 10-25 personen.

Bibliodrama Geloofsgroepen
250
Deze workshop bevat de volgende elementen:

1. Een beleving van bijbelverhalen.

2. Rollenspel.

3. Interactie in de groep & Inspiratie van David.

Groepsgrootte: 10-25 personen.

Leg direct contact met David!